Handla hemma-dag den 27 juni

Handla hemma-dagen i Strängnäs blev solig och varm. Äntligen verkar sommaren vara här på riktigt. Strängnäs uteserveringar var välbesökta och butikerna öppnade sina dörrar och flyttade ut på gatan.

coll K&Co

På Hospitalsgatan har Catharina Kårefalk öppna fina butiken K & Co. Hon säljer både gammalt och nytt och har många fina kläder och saker med marin inriktning.

IMG_3913

VVS-butiken har flyttat till större lokaler och öppnade i veckan sin nya butik på Trädgårdsgatan. Vi har, tack vare större lokaler, kunnat utöka vårt sortiment och mer ska det bli lovar Zahid.

glass Axel

På Gyllenhjelms torget var det många som träffades och fikade i solen utanför Roggebageriet.

collage Gressagården

Inne på Grassagården passade många på att ta en paus och äta lunch eller lördagsfika i skuggan under träden. Grassagårdens museilänga har också öppet nu och många besökte den fina gamla 1600-tals gården och fick veta mer om dess historia.

IMG_3902

SMOL erbjöd alla som ville upptäcka mer av Strängnäs att delta i stadsjakten. Denna gång var det en fotopromenad där det gällde att para ihop bilder från Strängnäs med rätt plats. Det var en klurig utmaning och den som inte hann gå tävlingen idag kan göra det när som helst under sommaren fram till 15 augusti. Startkort finns att hämta hos Akademibokhandeln eller hos Promarina.

karta

Vinnare i dagen tävling var:

Magnus Ericsson som vunnit förstapris, ett presentkort från Mitt strängnäs på 300 kr

Marika Gustafsson Löfgren som vunnit andrapris, ett presentkort från Mitt strängnäs på 100 kr

Jens Carneck som vunnit tredjepris, ett presentkort från Mitt strängnäs på 100 kr

Grattis önskar Mitt Strängnäs!

Handla_Ballong