Handla hemma weekend, äppelfest och blåsmusik i Strängnäs 26/9

Klar höstluft, strålande solsken och full fart i Strängnäs med Handla hemma weekend, äppelfest och blåsmusikfestival i helgen.

äppelfest1

På lördagen fylldes Ugglans park med äpplen i alla dess former. Det såldes äpplen, äppelkakor och äppelpajer. Man kunde få råd och tips om äppelsorter och äppelodling, konstfabriken tolkade äpplen och äpplen kunde lämnas in för mustning.

ugglans1

IMG_4376

Alla barn fick grilla äpplen och Abellis magiska teater bjöd på barnteater. Arrangör för äppelfesten var Marika Gahnsträm och Keramikens hus i samarbete med kommunen.

blås

red ork

På Gyllenhjelmstorget var det blåsmusikfestival och orkestrar från hela länet deltog och bjöd på härlig blåsmusik. Ett arrangemang ordnat av kulturskolan och landstinget berättade Agneta Klingberg rektor och Lasse Östlund trumlärare på kulturskolan i Strängnäs

Präntaren

Präntaren hade ordnat Barnens lördag med bland annat ansiktsmålning och sagofe på besök. Så här fint blev Selma och Ida målade.

red butiker

IMG_4401

Många av Strängnäs handlare, restauranger och caféer hade fina erbjudanden och kunder och besökare verkade trivas och tycka att det var en toppendag i Strängnäs.

Arrangör: av Handla hemma är Mitt Strängnäs

Handla_Ballong