Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

KG Hammar i Strängnäs domkyrka

18 november, 2018,16:00 - 17:00

——–
Nästa söndag, den 18 november kommer förre ärkebiskopen KG Hammar till Strängnäs. Han kommer att tala om FN:s förre generalsekreterare Dag Hammarskjöld. Hammarskjöld är en av två svenskar som nämns i det kapell som finns i domkyrkan till minne av 1900-talets martyrer. Hammar var mycket uppmärksammad under sin ärkebiskopstid, inte minst för att han starkt engagerade sig i politiska frågor bland när det gällde krigen på Balkan samt för att han stödde homosexuellas arbete för att bli  likabehandlade i samhälle och kyrka. Hammar bor numera i Lund där han efter sin tid som ärkebiskop varit professor vid Lunds universitet.
KG Hammar har också starkt engagerat sig i Dag Hammarskjölds öde och deltog i ett internationellt arbete för att på nytt ta upp frågan om vad som egentligen låg bakom att Hammarskjölds flygplan kraschade och Hammarskjöld dog.
Hammar kommer som föreläsare till föreningen Katedralens vänner. Föredraget äger rum i domkyrkan den 18 november kl 16 och har rubriken Mysteriet Dag Hammarskjöld. Mystiker och martyr. Entréavgift 50 kr, gratis för medlemmar. Programmet stöds av Sparbanksstiftelsen Rekarne.

Detaljer

Datum:
18 november, 2018
Tid:
16:00 - 17:00

Plats

Strängnäs domkyrka