Hej alla medlemmar i Mitt Strängnäs!

Våren är här och sommaren står för dörren. Det är härligt när Strängnäs börjar blomma och den närmaste tiden är det många aktiviteter i stadskärnan. Här följer lite information.

Strängnäs Valborgsfirande är i år på Visholmen kl 20.00-22.00. För mer information se kommunens hemsida. Rekommenderad öppettid för butikerna är till kl 16.00.

Lördagen den 9:e maj är det Kulturdagen. Den arrangeras av Strängnäs kommun och innebär massor av aktiviteter på gator och torg. Flera av Mitt Strängnäs medlemmar kommer också att ha aktiviteter i sina respektive verksamheter. Ni kan ta del av programmet på kommunens hemsida.

Fredagen den 15.e maj är det Tillfällenas dag och Vårmarknad. Denna dag arrangeras av Mitt Strängnäs och ska, som namnet antyder, vara ett ”tillfälle” för såväl handlare som kunder. Ursprungligen så kom denna festdag till för att handlarna skulle ”rensa på lagret”, flytta ut på gatan och erbjuda kunderna bra priser. Detta är en bra dag att passa på att erbjuda kunderna något extra.

Det blir också vårmarknad på Gyllenhjelmstorget med närodlat och lokalproducerat, barnaktiviteter i Ugglans park och bollrace på Källgatan. Lilla tåget kommer också att köra runt i Strängnäs under dagen. Mer information finns på vår webbplats mittsträngnäs.se Vi kommer att annonsera måndagen och onsdagen före evenemanget samt på själva evenemangsdagen. Vi kommer också att dela ut affischer.

Blås upp våra ballonger, dekorera med blommor och hjälp till att göra detta till ett bra ”tillfälle” för oss alla och vår stad. Rekommenderade öppettider är 10.00-18.00.

Tisdagen den 19:e maj är det nätverksträff kl 18.30 på Hotel Rogge. PeO Berg, professor i marknadsföring, talar om motiv och strategier för centrumutveckling. Ett spännande ämne som berör oss alla. Vi har också bjudit in kommunens ledande politiker. Representanter för Min AffärsTv kommer också och berättar om hur vi kan hjälpas åt och marknadsföra varandra. Denna nätverksträff är öppen för alla så passa att bjuda in intresserade som också kan värvas som medlemmar.

Lördagen den 30:e maj är det Handla hemma-dag i Strängnäs. Vi ska tillsammans visa att det är i Strängnäs man får den bästa shoppingupplevelsen och servicen. Det blir annonsering, affischering och stadsjakt. Dessutom kommer det att bli stor invigning av Strängnäs Sjöräddningsstation på Visholmen vilket innebär många aktiviteter i hamnområdet och förhoppningsvis också många besökare i stan. Vi blåser åter upp våra ballonger och hjälper till att gör fest på gator och torg. Rekommenderade öppettider är 10.00-15.00.

Vidare arbetar styrelsen med vårt ”sommarpaket”. Det innebär bland annat att vi kommer att ta fram block med rivkartor över stadskärnan som kommer att delas ut till alla medlemmar. Detta för att vi alla lätt ska kunna dela ut kartblad till turister och besökare och på så sätt kunna rekommendera varandra och allt trevligt vår stad erbjuder.

Goodiebags ingår också i sommarpaketet. Förra året tog Mitt Strängnäs fram 400 st goodiebags som delades ut av hotellen och Promarina till alla besökare som stannade minst en natt i Strängnäs. Alla medlemmar erbjöds att lägga något, t ex ett erbjudande, sitt visitkort eller något reklamkort, i påsarna. Vi plockade också i kommunens karta, besöksguide och lite godis. Dessa goodiebags blev mycket uppskattade och i år planerar vi för 800 st eftersom förra årets påsar bara räckte till mitten av juli. Vi återkommer om när och var man kan lämna sitt bidrag till årets goodiebags.

Under sommaren planerar vi ytterligare en Handla hemma-kampanj lördagen den 27.e juni och därefter sommarfesten fredagen den 31:a juli. Mer information om detta kommer.

Gå in på Mitt Strängnäs webbplats mittsträngnäs.se där vi regelbundet uppdaterar med information om föreningens aktiviteter. Syftet med vår webbplats är att sprida information till varandra och till våra kunder/besökare om allt som Strängnäs erbjuder. Besökstalen på webbplatsen ökar stadigt och det är därför viktigt att ni mejlar in information om vad som händer i er verksamhet och att all information om er verksamhet är uppdaterad.

Hoppas att vi alla kan hjälpas åt för att göra Strängnäs så attraktivt och trevligt som möjligt för våra kunder och besökare.

Styrelsen