Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Teater: Demoner

5 april, 19:0020:30

DEMONER av Lovisa T. Onnermark.
Spelas av Kulturskolans teaterelever.

Pjäsen är en del av Riksteaterns Länkprojekt, nya pjäser för unga ensembler. Vartannat år tar Riksteatern fram 6 nyskrivna pjäser för unga ensembler. Dessa pjäser spelas sedan av drygt 100 unga ensembler över hela Sverige.

DEMONER Ett gäng ungdomar samlas en natt utanför en gammal övergiven stuga för att åkalla anden av en spårlöst försvunnen flicka. Under nattens gång får de möta såväl sina egna demoner som besökare från förfluten tid. När morgonen gryr har de alla fått ompröva varandra och sig själva – och kanske kommit ett steg närmare svaret på vad som egentligen hände natten då flickan försvann. Demoner är en berättelse om moral, hemligheter, vänskap och lojalitet. Om att våga möta sina rädslor och att våga ompröva varandra. En rolig high school-pjäs med kittlande skräckinslag.

Lovisa T. Onnermark
Lovisa är skådespelare i grunden och är utbildad vid Fridhems folkhögskola samt Teaterhögskolan i Malmö. Hon har medverkat i produktioner på bland annat Uppsala Stadsteater, Orionteatern och Riksteatern samt spelat i filmerna “Sandor slash Ida” och “Linas kvällsbok”. Utöver det har Lovisa regisserat bland annat Robin N. Spegels dramatisering av “Fucking Åmål” på Teater Västernorrland som senare vann “Årets scen” på QX-galan. Hösten 2022 debuterar hon som dramatiker på Riksteatern barn och unga med pjäsen “Fritt fall”, och ska utöver det regissera “Ronja Rövardotter” på Teater Västernorrland och “Hans och Greta” på Borås stadsteater.

Medverkare:

Albin Norman
Alva Bergqvist
Esther Granholm
Julia Hurtig
Ines Zunko
Matheus Hammar Bengtsson
Tindra Möller-Björö

Musik: Svante Paulsson
Koreografi: Louise Kvarby
Scenografi: Karl-Åke Karlsson
Ljus och ljudtekniker: Tuomas Ylitalo och Timmy Ternstål
Regi: José Manuel Gonzales

Föreställningen spelas även den 7 april kl.14.00 och 16.00.

Details

Date:
5 april
Time:
19:00 – 20:30

Organizer

Kulturskolan i Strängnäs

Venue

Thomas Arena teater, Strängnäs