Härlig Sommarfestival i Strängnäs!

Strängnäs Sommarfestival, tre dagar av härlig festivalyra! 

Strängnäs Sommarfestival, som öppnades av självaste Olaus Petri/ Stefan Dässman tillsammans med Mitt Strängnäs ordförande Johan Larson och medlemmar från Strängnäs Dramatiserade stadsvandrare, har bjudit på ett varierat program och dagarna har haft olika teman.

Torsdagens tema var ”Lättsam klassisk musik och underhållning i sommarnatten” och det blev det verkligen när Strängnäs festivalkör tog plats på scenen följda av operasångerskan Charlotta Huldt och världsartisten tenoren Mats Carlsson.

Fredagen hade tema ”Hela familjen i centrum”.  Sveriges Kronprinsessa firades med blommor, bakelser, fanfar och födelsedagssång.

 

Det bjöds också på modevisning, lokalt hantverk, hundträning, cubansk dans och mycket mer. Kl 18 var det dags för barnens springlopp och kl 19 startade festivalloppet för vuxna.

Kvällen avslutades med Peter Jezewski och Be Bopa Luba på scenen inför ett fullt torg.

 

Lördagen gick i ”Nostalins tecken” och då var det dags för bilcruising i Strängnäs. Ca 70 fina bilar cruisade genom staden och i de vackra omgivningarna kring Strängnäs. Alla passerade scenen på Gyllenhjelmstorget och blev presenterade till publikens stora glädje. Det bjöds också loppis i Ugglans park.

  

Även denna kväll avslutades inför fullt torg med Brownies och TT Grace på scenen.

Mitt Strängnäs vill tacka alla som medverkat, deltagit och besökt Strängnäs sommarfestival 2017!

Arrangör: Mitt Strängnäs