Vasaspelen sommaren 2017

Kom och träffa Din stad Strängnäs!
Ett stadsspel om bl a Stockholms blodbad kommer att gå av stapeln kvällen den 6 juni – en del av Vasaspelet – på Gyllenhjelmstorget i Strängnäs.
Hela staden kommer att vara på fötter. Passa på och träffa alla mitt i ett historiskt drama. Alla som vill kommer att kunna vara en del i musik- och teaterspelet!
Vasaspelet fortsätter under kvällen och till det behöver vi amatörskådespelare och statister. Vi har en första samling för intresserade den 1 april på Domherren, Strängnäs.
Lite bakgrund:
Att Gustaf Vasa valdes till kung i Strängnäs (1523) ligger som bekant till grund för bl a vår nationaldag. Att vi så sakta närmar oss ett 500 års jubileet är en jättegrej som kommer att uppmärksamma över hela Sverige. I Strängnäs börjar vi den resan nu i sommar, den 6 juni.
Vi kommer att samla alla intresserade, kreativa och konstnärliga krafter för att skapa en musikteater som vänder sig till hela Sverige. Föreställningens historiska händelser skildrar lika mycket byggandet av det moderna Sverige som en diskussion om hur vi är mot varandra – makt, avundsjuka, hat och åtrå.
Det blir en föreställning med många bottnar, hög konstnärlig nivå, delvis som ett stadsspel mitt i Strängnäs. Alla, invånare i Strängnäs och faktiskt från hela landet, är välkomna att vara med, för det här handlar om oss, vår historia och om hur Sverige blev som det är.
Kl 13.00, 1 april, går startskottet inför sommaren! 
Intresserade som vill vara med i Vasaspelet, unga och gamla, är välkomna till Domherren, Strandvägen i Strängnäs för ett första planeringsmöte med Charlotta Hult.
Vi behöver både amatörskådespelare, statister och inte minst hantlangare!
Charlotta Huldt är känd regissör och producent från bl a Bollywood- och Regina Operan. Se mer om Charlotta Huldt på bl a: www.charlotta-huldt.com
Info om Vasaspelet: www.vasaspelet.se
Välkomna!
Charlotta Huldt
Maria von Beetzen, ordf Vasaspelet